Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

15. 07. 2020. 08:55   >>  09:12

POMOĆ UNICEF-U

Nova verzija Marlijeve "One love" za ugroženu djecu

Članovi porodice Marli će snimiti novu verziju legendarne pjesme One Love pokojnog Boba Marlija kao podršku naporima UNICEF-a na stvaranju boljeg, pravičnijeg i pravednijeg svijeta za djecu čije je živote pandemija Kovid-19 okrenula naglavačke.

 

Tuff Gong International i Amplified Music će objaviti novu verziju čuvene pjesme 17. jula. Sav prihod od pjesme i povezanih aktivnosti će direktno podržati UNICEF-ovu globalnu kampanju Reimagine, čiji je cilj da spriječi da pandemija COVID-19 postane trajna kriza za djecu i da se postara da svet posle pandemije bude pravičniji i ravnopravniji za svako dete.

Poznati brend nakita i UNICEF-ov globalni partner Pandora dupliraće svaku donaciju od strane javnosti za One Love, do ukupnog iznosa od milion američkih dolara.

„Prije više od četrdeset godina, moj otac je napisao One Love, pjesmu o jedinstvu, miru i univerzalnoj ljubavi u vrijeme kada je u svijetu bilo mnogo problema. Čak i sada kada nismo u mogućnosti da budemo zajedno, njegova poruka i dalje važi, možemo prevazići ovu globalnu krizu ako budemo zajedno kroz jednu ljubav i jedno srce“, rekla je Sedela Marli.

Prvobitno snimljena 1977. godine od strane Boba Marlija i Vejlersa, One Love/People Get Ready za milione ljudi širom svijeta predstavlja legendarnu pesmu sa večitom porukom da svi treba da se okupimo i budemo kao jedan. Nova verzija pjesme će zaista biti globalna himna 2020. godine, na njoj će se naći članovi porodice Marli, poznati muzičari iz svih djelova svijeta, umjetnici iz konfliktnih zona širom svijeta i djeca iz ugroženih zajednica.

 

''Pejsma One Love govori direktno o jednoj ključnoj istini u ovoj pandemiji: Naša najbolja nada da pobedimo Kovid-19 i stvorimo bolji, pravičniji svet sa manje diskriminacije za decu leži u globalnoj solidarnosti i saradnji“, izjavila je izvršna direktorka UNICEF-a Henrijeta For.

Kao odgovor na pandemiju, UNICEF je pokrenuo kampanju Reimagine — hitan apel vladama, javnosti, donatorima i privatnom sektoru da podrže UNICEF-ove napore na odgovoru, oporavku i stvaranju novog i boljeg svijeta, koji je trenutno pod opsadom Kovid-19.

Novac prikupljen od pesme One Love u kampanji Reimagine pomoći će UNICEF-u da odgovori na hitne potrebe tako što će obezbijediti sapun, maske, rukavice, higijenske pakete, zaštitnu opremu i spasonosne informacije za djecu i porodice; podržaće kratkoročne napore za oporavak, uključujući podršku sistemima obrazovanja, zaštite i zdravstva; i pomoći će UNICEF-u da stvori bolji, pravičniji i pravedniji svijet za djecu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније