Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Portal RTCG ]

03. 05. 2024. 12:26 >> 12:32
10

zakazan za 9. maj

Hotel Podgorica otkazao nastup; Karleuša: Grubo miješanje politike

Hotel Podgorica saopštio je da je otkazao nastup Jelene Karleuše, koji je bio najavljen za 9. maj, zbog Karleušine objave na Instagramu u kojoj kritikuje odluku Crne Gore da pruži podršku Rezoluciji o genocidu Srebrenici. Karleuša je u pomenutoj objavi navela da je svakom Crnogorcu djed bio Srbin, i da ne može da razumije da Crna Gora, kako kaže, glasa protiv Srbije "a da se pola Crnogoraca nalazi u toj istoj Srbiji".

Menadžment Hotela Podgorica na saopštio je da je nastup otkazan zbog "nedavne izjave Jelene Karleuše kojima se na nedopustiv način vrijeđa država Crna Gora i njeni građani i u kojima je iznosila neprimjerene kvalifikacije i ocjene na račun crnogorske istorije".

Sa druge strane, Karleuša tvrdi da je ona bila primorana da otkaže najavljeno gostovanje u Podgorici "zbog grubog mješanja politike u moj nastup".

Ovo demantuju iz Hotela Podgorica, i navode da su kao građani ove zemlje dužni da uskrate gostoprimstvo onima koji svojim izjava "nastoje poniziti građane Crne Gore i blatiti slavnu tradiciju naše države".

"Zbog svega navedenog, kao i zbog činjenice da nam na prvom mjestu nije novac, već nastavak izgradnje duge istorije našeg hotela koji je uvijek bio prepoznat kao mjesto okupljanja svih građana, otkazali smo zakazani koncert", navode oni i upućuju izvinjenje gostima zbog rezervacija.

Potom se ponovo oglasila Karleuša, koja je navela da je došlo do nesporazuma.

"Došlo je do nesporazuma. Poznajem puno Crnogoraca i oni koji su mi rekli tu pogrešnu informaciju da su im djedovi Srbi. Očigledno mi nijesu rekli istinu i ja se duboko izvinjavam. Djed vam nije Srbin. Povodom moje izjave da Crna Gora glasa protiv Srbije, duboko se izvinjavam, ne glasa. Povodom mojih riječi da je Njegoš bio Srbin, jer sam to pročitala kao njegovu izjavu u Gorskom vijencu, takođe se duboko izvinjavam. Nijesam dobro vidjela", kazala je Karleuša.

Povodom riječi da desetine hiljada Crnogoraca nesmetano radi i živi u Srbiji, takođe se, kako dodaje, izvinjava.

"Nijesam dobro vidjela, ne žive. Povodom najave da će me, ako dođem u Crnu Goru, napasti militantna organizacija ljudi koji sebe nazivaju komete (ako se ne varam), ja se i njima duboko izvinjavam. Drage komete, imam 63 kilograma i nijesam imala namjeru da ugrozim suverenitet i integitet Crne Gore. Slobodno dođite na moj nastup da vidite da nijesam naoružana i profesionalno radim svoj posao. Nema razloga za strah i odbranu Crne Gore. Povodom izjave vlasnika Elmaga (izvjesnog Orhana) da neće pustati moje pjesme, i njmu se izvinjavam. Nije mu djed bio Srbin, ali pradjeda jeste", zaključuje ona.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније