Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

28. 07. 2014. 12:43 >> 12:49
1

PREMIJERNO 30. JULA

Debi album grupe Meštri o' Majka

Crnogorska hip hop grupa Meštri o' Majka izdala je prije nekoliko dana prvi spot za pjesmu Različiti svjetovi, koji je ujedno i najava albuma koji bi trebalo da bude objavljen za dva dana.

 

 

Član grupe Marko Danilović rekao je da su Meštri o' Majka osnovali njegovi drugovi iz razreda Arapović Stefan aka Špit, Suljanović Damir aka Ćumez i Borošak Bojan aka Motley.

“A kasnije smo im se pridružili Banićević Željko aka Žesa iz  Risna i ja-Danilović Marko aka El Vakerito. Grupu su osnovali 2006. Godine, ali smo poslije kraćeg vremena sa radom nastavili samo Željko i ja, i eto poslije dužeg vremena spremili prvi album pod nazivom Iz Meštrove škrabije, koji će izaći u elektronskoj formi 30.jula, a najavljen je spotom Različiti svjetovi”, kazao je Marko za Portal RTCG.

Na albumu će se, kako je rekao, naći 16 pjesama.

“Sam naziv albuma govori da se na njemu nalazi materijal vremenskog raspona od osam godina pa ima svega”, kaže on.

Od gostiju, imali su zadovoljstvo da rade sa Hornsman Coyot-om, sa kojim su proveli odlično vrijeme u studiju i sa kojim će sigurno nastaviti saradnju.

„A od Dj-eva sa Dj B.K.O.-om, Dj Mrkijem (koje smo smorili sa svojim kritičkim pristupom aka vazda može bolje) sa pjevačicom iz Novog Sada - Valentinom Toth koja nas je zamalo preorijentisala u neki drugi žanr svojim odličnim glasom i ekspresnim-refren riješenjima, onda našom starom ekipom: Upad-om, Subom, Hofmanom, MC Đošulicom. Od bitmejkera tu su: L.O.B. Beats (Beat Architekt & Da Musicologist), Vukašin Lekić, Professah, MeeX, Kurreh Bubbinoh,Mipla,Nick Moods i mnogi drugi”, kaže Marko.

S obzirom na to da izdaju tek prvi album, nije želio da komentariše stanje na hip hop sceni u Crnoj Gori.

“Jer moje mišljenje nije ni bitno, a iskreno i ne mislim na crnogorsku rep scenu. Slušamo samo strani hip hop.Ipak nešto uvijek zaluta iz domaćeg materijala i u nase play list-e,a u zadnje vrijeme to su momci iz Džej Džej Okoče koji odrađuju sjajan posao. Tek smo se ubacili u ovu šemu oko promocija i nastupa pa ni sam nisam siguran koliko može da se zaradi od hip hopa kod nas, ali vidim da većina kolega kuka da od repa nema leba pa smo Željko i ja odlučili da pored repa otvorimo i jednu pekaru”, kaže Marko.

Ovog ljeta će, najavio je on, prvi put nastupati “kod kuće”,na festivalu pod nazivom “Dan brancina” koji će biti održan 16.avgusta  u Park Boke u Herceg Novom.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније