Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

23. 09. 2014. 09:55 >> 10:02
1

DVOSTRUKI LP

Pink Floyd: Beskrajna rijeka omaž Rajtu

Legendarna grupa Pink Floyd objavila je detalje o njihovom novom ostvarenju "The Endless River", a prema prvim informacijama, može se zaključiti da se britanski bend otisnuo u vode art-roka.

"The Endless River" je prvo njihovo studijsko izdanje još od 1993., kada su objavili album "The Division Bell", prenosi Stereogum.

Juče su otkrili nove detalje o albumu, pa je sada poznato da će biti dvostruko LP izdanje sa 18 pjesama, od kojih je tekst za jednu (Louder Than Words) pisala Poli Samson, supruga Dejvida Gilmora.

Novo muzičko djelo pionira psihodeličnog roka, trebao bi da bude svojevrsni omaž njihovom prijatelju i multiinstrumentalisti Ričardu Rajtu, koji je izgubio bitku protiv raka 2008.

Na albumu se nalazi muzika koju je bend snimao još tokom rada na albumu "The Division Bell", a tu su i pjesme kojima je doprinos muziciranjem dao i sam Rajt prije smrti.

"Slušali smo dvadeset sati snimljenog materijala na kojem nas trojica sviramo i odabrali smo stvari koje smo željeli ponovo da odsviramo za novi album", izjavio je Gilmor.

"Protekle godine dodali smo nove djelove, neke pjesme smo ponovo snimili i uz pomoć tehnologiji dovršili album Pink Floyda za XXI vijek. Kako je Riki otišao, a sa njim i svaka njegova šansa da uradi nešto slično, činilo nam se ispravnim da i ovaj remasterizovani rad postane dio našeg repertoara", dodaje Gilmor.

Bubnjar britanskog benda Nik Mejson jasno je stavio do znanja da je taj album posveta Rajtu.

"Mislim da je album dobar način da odamo počast onome što je on učinio i načinu na koji je svirao čineći srce zvuka Pink Floyda. Slušajući ponovo te snimke zaista sam shvatio koliko je on bio poseban igrač", zakl je Mejson.

Imena producenta albuma biće zvanično objavljena početkom novembra, a među njima trebalo bi da se nađu Fil Mansanera, Endi Džekson i Youth.

Lista pjesama:

SIDE 1:
01 "Things Left Unsaid"
02 "It’s What We Do"
03 "Ebb And Flow"

SIDE 2
04 "Sum"
05 "Skins"
06 "Unsung"
07 "Anisina"

SIDE 3
08 "The Lost Art Of Conversation"
09 "On Noodle Street"
10 "Night Light"
11 "Allons-y (1)"
12 "Autumn ’68″
13 "Allons-y (2)"
14 "Talkin’ Hawkin"

SIDE 4
15 "Calling"
16 "Eyes To Pearls"
17 "Surfacing"
18 "Louder Than Words"

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније