Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

26. 11. 2014. 09:56 >> 09:53

"EKSPERIMENTIŠI SAM"

Bob Dilan održao koncert za jednu osobu

Američki muzičar Bob Dilan održao je prije nekoliko dana koncert za samo jednu osobu u filadelfijskoj Muzičkoj akademiiji, a specijalni događaj dio je švedske filmske serije "Experiment Ensam" (Eksperimentiši sam), piše časopis Rouling Stoun.

Dilan je nastupio pred svojim 41-godišnjim obožavateljem Fredrikom Vikingsonom koji je sam sjedio u drugom redu u koncertnoj dvorani.

Nevjerovatan koncert je održan kao dio švedske filmske serije Experiment Ensam (Eksperimentiši sam) u kojoj jedna osoba proživljava iskustva koja su inače rezervisana za velike grupe ljudi - poput klubova ili karaoka večeri.

Dilan je sa svojim bendom izveo četiri pjesme - covere "Badija Holijja "Heartbeat", Fatsa Domina "Blueberry Hill" i Čaka Vilsa "It's Too Late (She's Gone)" kao i jedan "blues jam" koji Vikingson nije prepoznao.

Vikingson, koji je inače popularna TV ličnost u Švedskoj, rekao je da se toliko smijao da je imao osjećaj "da je na ekstaziju". "Vilica me boljela satima nakon jer se nijesam mogao prestati smijati", kazao je on.

Tvorci filmske serije dogovorili su se s Dilanovim kampom za privatni nastup, isplativši mu nepoznatu sumu novca.

"Nemam pojma koliko je dobio. No vjerovatno je bilo više nego što dobija za normalan nastup", rekao je Vikingson.

Vikingsonov prijatelj Anders Helgeson režiser je te filmske serije, a kada mu je rekao šta se sprema molio je Helgesona da u tome učestvuje.

"Imao sam niz sastanaka gdje sam ih uspio uvjeriti da me moj ekstremni entuzijazam čini najboljim kandidatom za taj zavidni zadatak. Veoma sam pasivan i uvijek sam sebe opisivao kao nekog ko se ne bi uspio spasiti s broda koji tone", rekao je Vikingson.

Kada je ušao u koncertnu dvoranu, imao je nadrealno iskustvo mogućnosti biranja bilo kojeg mjesta. Odabrao je da sjedne u sredinu drugog reda. "Mislio sam da bi prvi red mogao da izbezumi Dilana".

Dilan je imao nakon toga imao koncert u gradu, ali Vikingson je odlučio da ne ide na njega.

"Bilo bi čudno, uostalom, ovo iskustvo ništa ne može nadmašiti". Ispričao je da je otišao u karaoke bar s momcima iz produkcije te glasno pjevao Dilanove pjesme.

Nastup je snimalo osam kamera, a 15-minutni dokumentarac bit će dostupan na YouTubeu 15. decembra.

"Fanove bi moglo iživcirati što ja sjedim tamo. No, biće odlično i super će izgledati. Zvuk je bio nevjerovatan", opisao je taj Šveđanin.

Dilan će iduće godine izdati novi album "Shadows In The Night".

(klix.ba)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније