Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Mina ]

03. 07. 2015. 10:49 >> 10:40

PROMOCIJA TOG SPORTA

Dođite biciklom na Bedem Fest

Ovogodišnji Bedem Fest trajaće od 3. do 6. septembra, a organizatori su pozvali posjetioce iz regiona da na festival, koji se održava u Nikšiću, dođu biciklom, radi promovisanja razvoja tog sporta.

Jedna od glavnih ovogodišnjih novina je, kako su naveli organizatori šestog Bedem festa, da je posjetiocima omogućen kamp za smještaj, u okviru čije promocije je upućen poziv svima iz regiona i šire da dođu biciklom do Nikšića na festival. 

„Tim poduhvatom bi im, pored smještaja, bio obezbijeđen i slobodan ulaz na sve dane festivala, ukoliko se, pored dolaska biciklom, prijave na bedembike@gmail.com, do 31. avgusta“, poručili su organizatori festivala.

Kako su naveli, na taj način žele da podrže razvoj biciklizma, posebno potencijal Nikšića i Crne Gore za taj vid turizma, kao i ekološku svijest i koncept „na sopstveni pogon“, bez ikakve štetne misli i materije za svijet, kako, dodali su, Bedem Fest i funkcioniše sve ove godine.

„Jer sve ono što se desi i što se dešavalo na toj, gotovo zaboravljenoj tvrđavi, što je postalo lijepo životno sjećanje i iskustvo, desilo se s „mišićima“ i pregnućem, bez obzira na prepreke i uspone, bilo finansijske, bilo meteorološke“, kaže se u saopštenju.

Takva energija je, kako je saopšteno, samo proizvodila energiju kod drugih, koji su prihvatali teret na svoja mišića, vjerujući u ono što rade, pomažući i održavajući.

Kako se navodi, Bedem Fest duguje današnje svoje mjesto koje ima volonterima koji su velikodušno pomogli da se on desi, posebno u situacijama kada je bilo najteže.

Na ovogodišnjem festivalu nastupiće Disciplina Kičme, Josipa Lisac, Marčelo, “Irish stew of sindidun”, kao i crnogorski sastav Gospoda Glembajevi.

Pored njih, nastupiće i beogradski stari punk sastav Dža ili Bu i britanski pank sastav “Xander And The Keys”, koji su prvi internacionalni sastav koji nastupa na ovogodišnjem Bedemu.

Kada su u pitanju novi rokenrol sastavi, nastupiće eklektičan sastav iz Niša, Tevarbulebra, sastav Omladina, alternativni sastav Mr. Albino iz Zagreba i beogradski sastav Dingospo Dali.

Pored festivalskih aktivnosti, organizacija Bedem Festa je, kako se navodi, održavala nekoliko dešavanja i osvrta, u okviru promocije potreba slijepih i slabovidih i ovogodišnje kampanje, pod kojim se Bedem Fest održava, a to je „Mir, brate, mir“.

„Time festival sebe želi potvrditi i ponuditi kao humanitarnu manifestaciju koja traje više od par dana festivala koji se održava godišnje, oko koje se okuplja samosvjesni, građanski sloj, koji svojim pregnućem želi da utiče i mijenja svijet na bolje i učini stvarnost malo manje lošijom nego što jeste“, poručuje se u saopštenju.

Održaće se i, kako se najavili organizatori, prvi "goalball" meč, u festivalskim danima, koji će se održati u Sportskom centru u Nikšiću, kao promocija paraolimpijske discipline za slijepe i njihovo aktivno uključenje u društvo.

„Pored ove i sličnih aktivnosti koje je Bedem Fest održao i održava, vrijedno je napomenuti da je program festivala štampan i na brajevom pismu“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније