Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

[ Beta ]

15. 04. 2019. 23:12 >> 23:30

NJUJORK

Retrospektiva o Pjeru Kardenu ovog ljeta

Njujorški muzej Bruklin organizovaće ovog ljeta veliku retrospektivu posvećenu francuskom modnom kreatoru Pjeru Kardenu, tokom koje će biti prikazan avangardni stil dizajnera i njegov uticaj u svijetu, saopštila je uprava muzeja.

Izložba će hronološki prikazati 170 predmeta od '50-ih godina do danas, među kojima su komadi odjeće visoke mode i konfekcije, kao i Kardenova modna galanterija. Biće izložene fotografije i prikazani filmovi, naveo je muzej.

Izložba će trajati od 20. jula do 5. januara 2020.

Karden je 1946. počeo da radi u modnoj kući Kristijana Diora i tada je doprinio rođenju poslijeratnog čuvenog "novog izgleda" (New Look).

Svoju modnu kuću je otvorio krajem 1949. godine. Karden, poznat i kao izvanredni preduzetnik, svoju imperiju je proširio širom svijeta.

Karden, koji ima 96 godine, i dalje je aktivan i nadgleda rad svog modnog carstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније