Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

[ Beta ]

17. 06. 2019. 18:18 >> 18:16
1

MODNA IKONA I KREATORKA

Preminula Glorija Vanderbilt

Glorija Vanderbilt američka nasljednica, modna ikona i kreatorka umrla je danas u 96. godini, javio je njen sin, novinar CNBN Anderson Kuper.

Vanderbilt je bila čukun unuka finansijera Kornelijusa Vanderbilta, a njen život je zabilježen kroz senzacionalne naslovne strane od djetinjstva kroz četiri braka i tri razvoda.

Bila je jedina ćerka željezničkog magnata Redžinalda Vanderbilta i njegove druge žene.

Bila je u centru skandalozne borbe za starateljstvo 1930-ih i čuvena kreatorka farmerki 1970-ih i 1980-ih.

Karijeru je počela kao pozorišna glumica i manekenka. Kasnije se okrenula poslu modnog dizajnera, u čemu je bila jako uspješna. Naročito su bile popularne farmerke sa njenim potpisom.

Takođe je slikala i pisala knjige. Poznata je i linija parfema koja nosi njeno ime.

Vest je preko CNN-a prenio njen sin Anderson Kupera. CNN je javio da je umrla u kući, a da je bolovala od raka stomaka u odmakloj fazi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније