Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Stil

[ Blic Žena ]

01. 10. 2014. 10:08 >> 14:42

MANOLO BLANIK

Njegove cipele žene obožavaju

Manolo Blanik, čuveni dizajner cipela, nenadmašan je u kreiranju obuće. Njegove ideje ne prestaju da zadivljuju žene širom svijeta, a njegovi modeli su zvijezde za sebe, imaju milione fanova širom svijeta.

 

 

Španski dizajner u svijet mode je ušao sedamdesetih godina prošlog vijeka.

“Mladi čovječe, kreiraj, osmišljavaj nakit, kreiraj cipele”, savjetovala je dizajnera prije tri decenije Dajana Vrilend, urednica američkog "Voga".

 

Posljednji dio njenog savjeta Manolo je poslušao na najbolji način.

Od saradnje sa Ozijem Klarkom Manolo je 1974. godine došao do naslovne strane britanskog "Voga"  postavši tako prvi muškarac na naslovnici ovog časopisa.

 

U drugoj polovini sedamdesetih počeo je samostalnu prodaju svojih modela, za malo vremena je kreirao sasvim osoben stil obuće.

Njegove modele nose mnoge poznate dame, a njegov najveći fan je Ana Vintur, urednica američkog "Voga", koja nosi samo njegov model cipela.  

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније