Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

19. 05. 2013. 23:27 >> 23:27

NOVI MILIJARDER

Prodao Tumblr za milijardu dolara

Dejvid Karp, 26-godišnji osnivač društvene mreže "Tumblr" postao je milijarder jer je upravni odbor Jahua odlučio da kupi ovu platformu za blogovanje za 1.1 milijardu dolara.

Karp se ranije javno protivio ideji da proda svoju platformu koju je osmislio i sproveo u djelo u stanu u kome je tada živio sa majkom tokom 2007. godine. Naime sve se brzo odigralo na inicijativu nove direktorke Jahua Marise Majer što je dio njene strategije za unaprjeđenje ove kompanije.

"Tumblr", koji predstavlja platformu za kreiranje bloga, kao i za brzo objavljivanje fotografija i video materijala, funkcioniše i kao društvena mreža. "Tumblr" je uspio da ujedini ono najbolje sa razlišitih društvenih mreža. Dijeljenje i objavljivanje slika je lako kao na "Instagramu", a gifovi, fotografije i video matrijali se takođe lako dijele. Ono što ga čini sličnim Fejsbuku i Tviteru je što korisnici "Tumblr"-a prate blogove međusobno.

Ova platforma je popularna i među poznatim ličnostima, pa tako svoj nalog na "Tumblr"-u ima i čuvena Lejdi Gaga. Korisnici ove društvene mreže su veoma lojalni, pa tako oko 85 odsto korisnika mjesečno objavi 20 ili više postova.

Dejvid Karp je odrastao na Menhetnu. Otac mu je bio kompozitor koji je pisao muziku za filmove i tv serije, dok je majka radila kao učiteljica. Roditelji su mu dozvolili da sa 15 godina napusti srednju školu a da preostalo školovanje završi učeći kod kuće. Sa 17 godina se seli u Japan gdje se usavršio kao programer, a u svojoj 21 godini osniva "Tumblr".

Trenutno, ovaj novopečeni milijarder živi sa svojom djevojkom u skromnom apartmanu na Menhetnu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније