Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Telegraph ]

18. 06. 2013. 18:02 >> 21:44

DIJAGONALE 90''

Prodaje se najveći televizor na svijetu

Najveći televizor na svijetu dijagonale 90 inča Aquos Sharp LC90LE757 je 6 inča veći od prethodnog najvećeg modela LG televizora dijagonale 84 inča.

HD televizor prodavaće se u Velikoj Britaniji po cijeni od 12.000 funti, a visok je 1.2 metra, dugačak 2 metra i teži 64 kilograma. 

Kada nije u upotrebi, televizor nudi wallpaper mod za koji Sharp tvrdi da pretvara televizor u foto ram. U ovom modu slika se prikazuje sa slabijim osvjetljenjem tako da ona manje podsjeća na televizijsku sliku. 



Ovaj model ne koristi ultra HD standard nazvan 4K koji nudi četiri puta veću rezoluciju od trenutnih HD displeja. Umjesto toga, on koristi postojeću 1080p rezoluciju zbog manjka sadržaja za 4K, tvrde u Sharpu. 

Sharpova perjanica dio je rastućeg trenda velikih televizora koji je započeo u SAD, skoro jedan od dvanaest kupljenih televizora je u 2012. bio dijagonale preko 60 inča. 

LG-jev rival od 84 inča posjeduje veću rezoluciju i može se kupiti po cijeni od 17.000 funti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније