Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

11. 10. 2018. 12:21 >> 13:47

KAZAHSTAN

Astronauti nepovrijeđeni sletjeli

Američki i ruski astronauti, Nik Hejg i Alesej Ovičinjin sletjeli su u Kazahstan i "s njima je uspostavljen kontakt", objavila je ruska novinska agencija "Ria Novosti", pozivajući se na izvor u ruskoj službi za istraživanje svemira.

Izvor je dodao da dvojica astronauta "nijesu povrijeđena" tokom vanrednog slijetanja zbog kvara jednog od motora rakete "Sojuz" koja je trebalo da kapsulu s njima odnese do Međunarodne svemirske stanice u orbiti Zemlje.

Pošto su Hejg i Ovčinjin danas prije podne uzletjeli s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, trebalo je da šest sati kasnije stignu do Međunarodne svemirske stanice, ali je jedan od motora "Sojuza" otkazao ubrzo po lansiranju.

Spasilački timovi su čekali spremni da se upute na očekivano mjesto prizemljenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније