Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Objavio: I. P. ]

28. 01. 2019. 08:34 >> 08:04

FIREFOX 65

Stiže nova verzija "vatrene lisice"

Mozilla se sprema da 29. januara objavi Firefox 65, koji se nalazi u beta fazi još od decembra.

Stabilna verzija Firefoxa 65 za Android počela je da se pojavljuje nekoliko dana ranije. Najnovija verzija pregledača će biti dostupna za Windows, Mac i Linux. 

Firefox 65 dodaje podršku za WebP image format, koji je kreiran od strane Google-a i trebalo bi da nudi bolju kompresiju od PNG ili JPEG formata, sa istim kvalitetom slike u fajlovima koji su za 25 do 34 procenta manji. Tu je i bolja podrška za AV1 video kodek, sa kompresijom koja je do dva puta efikasnija od H.264. 

Google Chrome pregledač već podržava oba formata, dok Microsoft Edge podržava WebP i ima beta podršku za AV1 (preko opcione ekstenzije za browser). 

Ostale izmjene u Firefox 65 uključuju Handoff on Mac (omogućava nastavak pregleda na iPhone i iPad uređajima tamo gdje se stalo na Mac-u), pojednostavljene opcije blokiranja sadržaja, sigurnosna poboljšanja za Linux, Android i Mac korisnike i drugo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније