Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

29. 05. 2019. 19:55 >> 19:55

BEŽIČNI INTERNET

Kuba legalizuje korišćenje WI-FI

Kuba će dozvoliti korišćenje privatne bežične internet veze (WI-FI) i uvoz opreme za to, čime će nestati jedno od najtvrđih ograničenja upotrebe interneta na svijetu, prenijeli su danas državni mediji.

Time će se dati pravni status hiljadama Kubanaca koji su krijumčarenom opremom koja je bila nelegalna, napravili domaće digitalne mreže, što je vlast posljednjih godina tolerisala.

Dozvoliće se privatnim preduzećima da mušterijama daju internet-usluge što je potencijalni početak za gotovo nepoznatu stvar na Kubi, a to su "internet kafei".

Iako nova uredba dozvoljava građanima da se povežu na internet vlastitom opremom i podjele signal s drugima, ona ne umanjuje državnu kontrolu nad samim internetom.

Kubanski monopolista u telekomunikacijama, Eteksa, ostaće jedini pružalac usluga interneta na ostrvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније