Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

01. 11. 2019. 23:11   >>  23:15

NJEMAČKA

Profesor izračunao koliko dnevno koristimo mobilni

Da li ste se zapitali koliko vremena dnevno koristite mobilni telefon? Kristijan Montag, profesor psihologije na univerzitetu Ulm u Njemačkoj, tvrdi da je riječ o dva i po sata.

 

"To vodi ka nižoj produktivnosti rada, a najviše vremena provodimo na Fejsbuku, Instagramu i drugim društvenim mrežama", kaže Montag.

On smatra da su ljudi u strahu od toga da nešto važno ne propuste i zato često koriste "pametne sprave". Da bi se to spriječilo najbolje bi bilo da se postave vremenska ograničenja za korišćenje mobilnih telefona u kancelariji.

Stručnjaci savjetuju da se tokom radnog vremena isključe obavještenja koja stižu na mobilni, a da na privatne mejlove i poruke treba odgovoriti samo ako je nešto hitno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније