Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Izvor: Klix.ba, Objavila: M.M.Lj. ]

02. 04. 2020. 23:48 >> 23:52

KRATKI SADRŽAJI

Jutjub priprema rivala aplikaciji TikTok

Videoservis Jutjub (YouTube) ima novi projekt, a to je aplikacija Šorts (Shorts) koja je zamišljena kao rival sve popularnijem TikToku.

 

Cilj Jutjuba je da kreira aplikaciju koja će biti direktan rival TikToku te koja će omogućiti korisnicima da objavljuju svoje kratke sadržaje. Aplikacija se navodno zove Šorts.

Ova aplikacija će omogućiti korisnicima da objavljuju kratke klipove, a na raspolaganju će im biti licencirana muzika koju YouTube Music ima u svom katalogu. Te pjesme će se bez problema moći da se koriste u kreiranju klipova.

Za one koji ne znaju, TikTok omogućava korisnicima da odaberu zvukove, muziku i slično te da kreiraju klipove korištenjem tog sadržaja.

YouTube očigledno želi dio kolača jer TikTok bilježi rast u protekle dvije godine za 125 posto, što pokazuju podaci objavljeni u januaru. Aplikacija ima stotine miliona korisnika.

Ovo nije prvi put da YouTube ima odgovor na neke mogućnosti koje su se prethodno pojavile na drugim društvenim platformama. Prethodno je uveo svoju verziju Instagram Storisa. Fejsbuk (Facebook) je takođe razvio svoju verziju TikToka koja je nazvana Lasso i koja se tiho testira na tržištima kao što je Brazil.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније