Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

klix.ba [ R.B. ]

21. 01. 2023. 23:06 >> 22:59

NOVA USLUGA

YouTube testira besplatan striming TV kanala

Popularna platforma YouTube počela je testirati novu uslugu, odnosno besplatan striming TV kanala koji je podržan reklamama.

YouTube trenutno pregovara s različitim kompanijama s ciljem da na svojoj platformi ponudi TV emisije, filmove pa čak i kompletne TV kanale. Zapravo, testiranje je već počelo na određenom broju korisnika videoservisa.

Zasad YouTube procjenjuje interes gledalaca, a ako sve prođe po planu, platforma u vlasništvu Google-a bi mogla tražiti 45 odsto od prihoda koji budu donosile reklame. Takav je dogovor i između YouTube-a i kreatora sadržaja.

Čini se da je ovo još jedan pokušaj YouTube-a da proširi svoj biznis. Nedavno je platforma postigla dogovor s NFL Sunday Ticketom te će pružati strimove putem YouTube TV i YouTube Primetime Channels-a od ove godine.

Takođe, YouTube počinje dijeliti prihode od reklama s kreatorima YouTube Shorts-a, tako da bi trebao postati unosniji od megapopularnog TikTok-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније