Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

07. 03. 2013. 15:08 >> 15:00

BOGATIJI DIZAJN

"Fejsbuk" danas predstavlja promjene

Oko 19 sati po našem vremenu, predstavnici "Fejsbuka" lansiraće novi izgled" News Feed-a", a one će uključivati lakšu navigaciju na početnoj stranici, filtere koji prikazuju samo jednu vrstu sadržaja prema vlastitom izboru, poput fotografija, muzike i igara.

 

Tako će korisnici ove najpopularnije društvene mreže, zavisno od toga žele li čitati vijesti o muzici, pregledati fotografije ili igrati igre, moći da odaberu sadržaj koji žele da se prikazuje na njihovoj početnoj stranici Fejsbuka.

Na primjer, ukoliko ste raspoloženi za muziku, moći ćete da kliknete na opciju "music" i saznati sve vijesti i objave vezane za muziku, koncerte i albume, i saznati šta vaši prijatelji slušaju.

Više nećete morati do besvijesti da se krećete kroz različite objave kako biste došli do onoga što želite, već ćete pritiskom na tab vidjeti samo ono što vas zanima.

Na taj način korisnici će moći sami da odaberu koje sadržaje žele vidjeti, a koje će ignorisati.

Zatrpanost "News Feed-a" vijestima, statusima i ostalim sadržajima, koji nas ne zanimaju, više ne bi trebalo da bude problem, a u Fejsbuku se nadaju da će se zato, vrijeme provedeno na "News Feed-u" produžiti.

Osim navedenog, pretpostavlja se kako će fotografije koje će se nalaziti na "News Feed-u" biti veće, a u skladu s tim vjerovatno će veće biti i reklame.

Posljednju promjenu "News Feed" je doživio u septembru 2011., kada je dodata opcija "Recent Stories" i "Top Stories", a ovo bi trebalo da bude najveća promjena otkad je napravljen 2006. godine.

Od starta je početna stranica izgledala relativno isto, sa slikama prijatelja na lijevoj i njihovim objavama na desnoj strani.

Korisnici joj kao najveću zamjerku navode veliku količinu praznog bijelog prostora, a to bi se moglo promijeniti upravo danas.

Mark Zakerberg, osnivač najveće društvene mreže na svijetu, tvrdi kako će početna stranica Fejsbuka ovim promjenama dobiti bogatiji dizajn.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније