Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ R.B. ]

04. 03. 2024. 21:16 >> 21:16
Čitaj mi:

OKONČAN PROJEKAT

Apple odustao od planova za električni automobil

Apple je odustao od ambicije da proizvede električni automobil, čime je okončan projekat koji je trajao deceniju.

Proizvođač iPhonea angažovao je gotovo dvije hiljade zaposlenih u svom tajnom programu razvoja automobila, piše Bloomberg, ali se suočio sa sve konkurentnijim sektorom električnih vozila (EV).

Cilj projekta Titan, koji je počeo oko 2014. godine, bio je da se razvije potpuno autonomni automobil, prenosi Biznis.ba.

Odluka o zatvaranju projekta interno je objavljena u utorak, pišu Bloomberg i The New York Times pozivajući se na neimenovane izvore.

Apple je navodno uložio milijarde USD u projekt.

Apple nikada nije javno otkrio svoje planove za EV, uprkos stalnom curenju informacija iz medija tokom godina.

Specijalizovana stranica The Information objavila je 2022. godine izvještaj s detaljima problema s kojima se projekt suočava, uključujući odlazak više rukovodilaca zbog nedostatka podrške vodstva.

Nekoliko američkih proizvođača automobila bilježi zastoj u prodaji električnih vozila posljednjih mjeseci, jer je potražnja smanjena. Proizvođači samovozećih automobila Cruise i Waymo, koji su u vlasništvu Googleove matične kompanije Alphabet, takođe su se borili da prošire svoje proizvode van San Franciska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније