Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

B.Č.J. [ Mina ]

18. 03. 2024. 09:17 >> 09:16
Čitaj mi:

saopštio vlasnik platforme

Telegram se približava milijardi korisnika

Aplikacija za razmjenu poruka Telegram ima 900 miliona aktivnih korisnika mjesečno i bliži se profitabilnosti, saopštio je osnivač i vlasnik te platforme Pavel Durov.

Durov je u intervjuu za Financial Times (FT) kazao da je Telegram, koji je na početku 2021. godine imao 500 miliona korisnika, zaradio “stotine miliona USD”, nakon što je prije dvije godine uveo reklame i premijum pretplatu.

“Nadamo se da ćemo postati profitabilni naredne, možda već i ove godine”, naveo je Durov u prvom intervjuu od 2017. godine, prenose Nezavisne novine.

Potencijalni investitori su, prema tvrdnjama Durova, već procijenili Telegram na 30 milijardi USD, ali je on istakao da još ne želi da prodaje platformu.

Popularnost kompanije, koja ima samo oko 50 stalno zaposlenih, je eksplodirala u posljednjih nekoliko godina, pošto je platforma Telegram postala ključno sredstvo komunikacije za vlade i zvaničnike širom svijeta, kao i spas za građane u zonama sukoba.

“Ne mislim da treba da kontrolišemo način na koji se ljudi izražavaju, osim ako ne pređu crvene linije”, zaključio je Durov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније