Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

12. 03. 2013. 09:04   >>  08:57

ODNEDAVNO

BMW - najbolji u klasi premijum automobila

Od februara ove godine BMW preuzeo od Audija poziciju vodećeg proizvođača premijum automobila u svijetu. Na trećem mjestu po broju prodatih vozila nalazi se takođe njemački proizvođač, Mercedes.

BMW je tokom prva dva mjeseca 2013. godine širom svijeta isporučio 222.207 automobila, a u februaru je zabiljeležio rast od 9,2 odsto u odnosu na isti mjesec 2012. 

Ovaj rezultat postignut je najviše zahvaljujući povećanoj potražnji za automobilima Serije 3 i modelom BMW X1. 

 

 

Dosadašnji lider, Audi, koji je pao na drugu poziciju, uprkos rastu od 3,2% u februaru, prodao je u prva dva mjeseca 2013. ukupno 221.800 automobila, ili 407 jedinica manje od svog rivala. 

Mercedes i dalje zauzima treće mjesto, sa 184.978 isporučenih vozila. On je tokom februara doživio pad prodaje od 5,8 odsto, u poređenju sa istim periodom 2012. godine.(hotnews)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније