Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

20. 08. 2014. 09:47 >> 09:48
1

XIAOMI KAO APPLE

Novi nivo kineskog kopiranja proizvoda

Kineska kompanija 'Xiaomi' poznata je kao kineski 'Apple', a njihov novi telefon i softver ponovno su 'pozajmili' dizajn od 'Apple-a'.

Kinesku kompaniju 'Xiaomi' mnogi su prozvali 'kineskim Apple-om', dok njenog izvršnog direktora zbog načina na koji se oblači i predstavlja nove proizvode nazivaju 'kineskim Stivom Džobsom'.

Na početku, ova kompanija je bila najviše poznata po kopiranju 'Apple-ovih' proizvoda, a njihovi prvi pametni telefoni i prvi tablet bili su prilično slični 'Apple-ovom' iPhoneu i iPadu.

U posljednje vrijeme, 'Xiaomi' postaje sve važniji igrač na kineskom tržištu, a imaju velike planove i za međunarodna tržišta, pa mnogi tržišni analitičari vjeruju da bi mogli da postanu velika prijetnja i mobilnim velikanima poput 'Apple-a' i Samsunga.

Ali, iako ova kompanija sve više napreduje i postaje sve popularnija među korisnicima pametnih telefona u Kini, čini se da neke ranije navike ipak nisu previše promijenili.

Naime, s novom verzijom svog mobilnog operativnog sistema MIUI 6 koji je baziran na Google-ovom Androidu, 'Xiaomi' je dostigao 'potpuno novi nivo kopiranja', komentarisali su njihov novi softver na 'Business Insider-u'.

Sistem MIUI 6 koristiće se u nadolazećem modelu njihovog pametnog telefona Mi 4 (na BI-u kažu da je i ovaj telefon sličan iPhoneu 5), a njegov dizajn je s naglaskom na jednostavnost i boje jako sličan dizajnu 'Apple-ovog' mobilnog operativnog sistema za iPhone iOS 7.

Kolika je sličnost ovog 'Xiaomi-jevog' softvera s iOS-om pogledajte u tri primjera u kojima su upoređene postavke, kao i aplikacije kompasa i kalendara.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније