Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

23. 03. 2013. 15:54 >> 15:55

BEZBJEDOST SVIH

Bečki aerodrom za primjer

Vazdušna luka u glavnom gradu Austrije preduzima mjere u cilju poboljšanja pristupačnosti osobama sa invaliditetom, pa će uskoro putnicima biti dostupni novi servisi.

U saradnji sa pomoćnim organizacijama i udruženjima za ljude sa posebnim potrebama, neke od novina su poseban šalter za “usluge mobilnosti i za porodice” na ček-in-u 3 od 1. aprila 2013. godine. Taj šalter po potrebi organizuje besplatno invalidska i dječija kolica, kao i prema želji, ličnu asistenciju na putu do izlaza pomoću električnog vozila. Šalter nudi i direktnu vezu sa hitnim službama na aerodromu, ako je nekom putniku potrebna pomoć. 

Druga mjera su novi info-monitori koji se postavljaju sukcesivno na terminalima, a već uspješno rade na ček-in-u 1. Na ovim monitorima je bolja usmjerenost prikaznih ekrana za dolaske i odlaske i jači kontrast radi bolje vidljivosti. 

Bečki aerodrom je u saradnji sa pomenutim organizacijama, udruženjima i institucijama preduzeo i mjere u tematskim oblastima toaleta, opreme, sistema navođenja, stepenica i parkinga i ima u planu brojne druge mjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније