Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

22. 12. 2014. 22:02 >> 21:58

PREKO 8 KILOMETARA

Otkrivena riba na rekordnoj dubini

Okeanografi su otkrili novu vrstu ribe na rekordnoj dubini od 8.145 metara, javlja Bi-Bi-Si.

Sablasna riba ima prozirna peraja, koja izgledaju poput krila, rep kao jegulju i glavu koja podsjeća na pseću njušku iz crtanih filmova, rekao je dr. Alan Džejmison sa odjeljka za okeanografiju Univerziteta u Aberdinu u Škotskoj.

"Te ribe žive u potpunoj tami i na temperaturi koja je blizu smrzavanja. Mislimo da je to riba puž, ali tako čudno izgleda", kazao je Džejmison, prenosi HRT.

Stvorenje bizarnog izgleda, koje je novo za nauku, snimljeno je 8.145 metara ispod mora i 'potuklo' raniji dubinski rekord za gotovo pola kilometra.

Takođe je snimljeno još nekoliko drugih vrsta riba, kao i ogromni rakovi nazvani superdivovima, a otkriveni su tokom međunarodne ekspedicije u Marijanskoj brazdi u Tihom okeanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније