Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

04. 01. 2015. 22:22 >> 22:20

"LAŽNO REKLAMIRANJE"

Tuže Epl zbog gigabajta

Imate li telefon sa 16 gigabajta memorije, vjerovatno znate da dio koristi i operacioni sistem, ali nijeste mislili da tužite komapniju Epl (Apple) zbog toga. Ali, dvoje kupaca u Majamiju jesu.

Naime, kupci s Floride podnijeli su tužbu u Kaliforniji i traže više od 5 miliona dolara odštete zbog, kako kažu lažnog oglašavanja Epla. Tvrde da ih je Epl prevario sa stvarnim kapacitetom memorije koja je dostupna u telefonu.

Eplov novi iOS 8 zauzima oko 3 GB na iPhoneu 6, što je 19 odsto od njegovih 16, koliko se navodi u reklami. Isti softver na iPhoneu 6 Plus i iPadu zauzima nešto više prostora.

U tužbi Pola Oršana i Kristofera Endare se navodi da je Epl prećutao te podatke, što je bitno za prosječnog kupca koji se odlučuje oko kupovine.

Umjesto da sve podatke 'guraju' na telefon, ljudi odlučuju da koriste brojne 'cloud' servise, poput Eplovog iClouda, a dvojac tvrdi da je to sve dio plana kompanije.

Kažu kako Epl iskorištava razliku stvarne i reklamirane memorije za vlastiti profit tako što nude na prodaju, ili prodaju 'cloud' prostor onima koji ostaju bez memorije na telefonu.

Epl još nije komentarisao tužbu, piše Bi-Bi-Si.

Inače, Epl su 2007. tužili kupci iPoda Nano jer su od reklamiranih 8 GB imali dostupno 7,45 GB, a ta je tužba odbačena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније