Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

29. 07. 2015. 13:06 >> 12:56

POSLOVNI IZVJEŠTAJ

Tviter: Najsporiji rast broja korisnika od 2013.

Kompanija Tviter (Twitter) je u drugom tromjesečju ove godine poslovala s manjim gubitkom i znatno većim prihodima nego u istom lanjskom razdoblju, ali cijena dionice "potonula" je u utorak više od 10 odsto zbog sporog rasta broja korisnika.

Prema poslovnom izvještaju objavljenom u utorak, prihodi Tvitera dosegnuli su u proteklom kvartalu 502 miliona dolara, što je 61 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Pritom su prihodi od oglašavanja porasli za 63 odsto, na 452 miliona dolara, prenosi portal SEEbiz.

Zahvaljujući tome, gubitak kompanije smanjen je na 136,7 miliona dolara, dok je u2014. u tom razdoblju iznosio 144,6 miliona.

Premda su finansijski rezultati te društvene mreže bolji od očekivanja analitičara, cijena dionice pala je na Vol Stritu više od 10 odsto, što je posljedica slabog rasta broja aktivnih mjesečnih korisnika te društvene mreže.

U drugom tromjesečju bilo ih je 304 miliona, dok ih je u prethodnom kvartalu bilo 302 miliona. To je najsporiji rast broja korisnika od javne ponude dionica te kompanije 2013. godine.

"To je neprihvatljivo i nijesmo zadovoljni", kazao je Džek Dorsi, suosnivač i privremeni izvršni direktor Tvitera od kada je u aprilu s te fuunkcije odstupio Dik Kostolo.

Tviter, koji korisnicima omogućuje slanje poruka od 140 znakova, među najpoznatijim je društvenim mrežama u svijetu, a koriste ga političari, mnoge poznate zvijezde s filmske i muzičke scene, aktivisti...

Međutim, ta kompanija ne uspijeva da raste tako brzo kao Fejsbuk, najveća društvena mreža u svijetu s otprilike 1,4 milijarde korisnika.

"Ne očekujemo značajniji rast broja korisnika dok ne uspijemo zahvatiti masovno tržište. Još nijesmo uspjeli da objasnimo jedinstvenu vrijednost Tvitera, pa se ljudi pitaju: "Zašto bih koristio Tviter?". Jednostavno rečeno, naša je usluga i dalje presložena za korištenje", kaže Entoni Noto, izvršni direktor Tvitera.

Nakon što je juče pala za više od 10 posto, cijena dionice Tvitera "zaronila" je na 34,20 dolara, ispod 38,80 dolara po kojoj je debitovala na američkim berzama 2013. godine, piše SEEbiz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније