Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

27. 08. 2015. 18:10 >> 18:09

VIBRAM

Patike koje ne mogu da ne pasuju!

Za obuću kompanije "Vibram" dizajniranu po ugledu na japansku tradicionalnu tkaninu može da se kaže da je jedina koja će kupcu sigurno odgovarati. Riječ je o patikama kojima se obmotava stopalo!

Uprkos velikom trudu proizvođača da uvođenjem međubrojeva pruže većem broju kupaca obuću u pravoj veličini, rijetko nam ona zaista odgovara potpuno. S druge strane, cipele ili patike pravljene po mjeri mnogi ne mogu da priušte.

Italijanska kompanija "Vibram", uglavnom poznata po vojnoj obući, našla je rješenje i predstavila model „furošiki“ (Furoshiki Shoe)!

Furošiki je tradicionalna japanska tkanina za prenos robe, kao i pakovanja ličnih stvari i sitnica, piše portal Bored Panda.

Razvijajući ideju zasnovanu na principu korišćenju te tkanine, japanski dizajner Masaja Hašimoto kreirao je patiku koja nema pertle već se obmota oko stopala.

Model je dostupan u pet boja u dubokoj, plitkoj i srednjoj verziji, za sada, se može kupiti u objektima kompanije "Vibram" u Japanu, po cijeni od 140 dolara (oko 125 eura) za par.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније