Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta ]

03. 09. 2015. 17:19 >> 17:09
2

40 KILOGRAMA

Zalutala ovca dala vune za 30 džempera

Izgubljena, u vunu zarasla ovca, nađena kako luta divljinom u Australiji, ošišana je danas, vjerovatno prvi put u životu, i dobilo se 40 kilograma vune, što je dovoljno za 30 džempera.

Šišanjem je ovca izgubila skoro polovinu težine. 

Organizacija RSPCA iz Kanbere našla je juče podivljalu, kastriranu merino-ovcu nazvanu "Kris" čija će količina vune, kako se nadaju aktivisti, ući u Ginisovu knjigu svjetskih rekorda. 

Ginis čije je sjedište u Londonu, za sada to nije komentarisao. 

Prethodni rekord postavljen je 2004, šišanjem novozelandskog ovna zvanog "Šrek" koji se šest godina krio po pećinama. Kada je uhvaćen i ošišan, skinuto runo je imalo 27 kilograma. Australijske merino-ovce se uzgajaju zbog vune. Šišaju se jednom godišnje, i od jedne se dobije do pet kilograma vune.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније