Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Al Jazeera, Objavila: P.B. ]

08. 05. 2018. 10:46 >> 10:36

NAJMANJI NA SVIJETU

Hotel u "bubi"

U starom Folksvagenu, popularno nazvanom "buba", smješten je vjerovatno najmanji hotel na svijetu.

Nalazi se u Jordanu, a vlasnik je Abu Ali, koji je na ideju napravi atraktivan smještaj za turiste došao kada se njegov automobil pokvario.

"Bio sam vlasnik ovog Folksvagena, pokvario se, ali nisam htio da ga se riješim. Želio sam nešto jedinstveno, tako da sam došao na ideju da napravim ovaj hotel, koji se razlikuje od svega na svijetu", objašnjava Ali.

"Turisti iz Floride su spavali ovdje, turisti iz Italije, iz Meksika… iz svih zemalja, od Arapa do stranaca”.

U automobilu mogu spavati dvije osobe, a cijena za noć je 75 dolara.

Jedan turista iz Francuske kaže: "Ovo je prvi put da vidim ovakav hotel, to je veoma originalna ideja. Nisam znao da je to moguće”.

“Tokom posjete jordanskom dvorcu Šobak, vidio sam plakat na kojem je pisalo: 'Najmanji hotel na svijetu'. Privukao mi je pažnju, želio sam da saznam o čemu se radi", kaže turista iz Iraka Omar Al Dahhan.

Turisti koji žele da prenoće u "bubi", prijavljuju se na recepciji u obližnjoj pećini.

Unutrašnjost automobila opremljena je ručno izrađenim ćilimima, jastucima i posteljinom.

"Postoji kupatilo za goste i ja pravim kafu, čaj i donosim hranu za njih. Jela su tradicionalna, naravno, a napravile su ih žene iz sela. Gosti imaju priliku da probaju nešto drugačije nego u hotelima i gradu", rekao je Abu Ali.

"Sviđa mi se priroda oko hotela. Osjećate se kao da ste sa svojom porodicom i svojim narodom", kazao je Al Dahhan.

"Imamo lijepe doline i planine u Šobaku, tako da ako turisti žele da uživaju u ovim dolinama i planinama, odvedem ih i pokažem im", kaže Abu Ali.

Ali se nada da će njegov automobil oboriti Ginisov svjetski rekord za najmanji hotel na svijetu.

"Sve usluge koje ljudi traže u hotelima, ja im mogu pružiti ovdje. Svako ima ambicije i želi da unaprijedi svoje mjesto i posao. Planiram da nabavim još 15 Folksvagena i da ih pretvorim u hotele", zaključio je Ali.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније