Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Index.hr, objavila B.B. ]

09. 05. 2019. 23:45 >> 23:43

U FRANCUSKOM GRADIĆU

Upisali ovce umjesto đaka da izbjegnu zatvaranje škole

Francuska osnovna škola s vrlo malim brojem učenika, kojoj je zbog toga prijetila opasnost da bude zatvorena, upisala je ovce kao đake, piše Sky News.

Naime, vlasti su upozorile školu u malom gradiću Žule-Feri u Kret en Beldone, koje se nalazi u podnožju Alpa, da će zbog vrlo malog broja polaznika uskoro morati da smanji broj razreda.

Školu u gradiću koji ima samo 4.000 stanovnika, pohađa 261 dijete. Nedavno im se na popisu učenika pridružilo i desetak ovaca, što je zapravo bio simboličan potez nesretnih roditelja koji su svoju situaciju opisali kao "bijednu".

Ovce je u školu "upisao" lokalni farmer Mišel Žirerd, koji je uz pomoć psa otpratio nove učenike u školu, kako bi službeno predao njihove rodne listove.

"Nacionalno obrazovanje se, nažalost, svelo na brojke. Sada smo te brojke povećali i trebalo bi biti sve u redu, zar ne?" rekla je Gel Laval, jedna od roditelja koji su pokrenuli ovu inicijativu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније