Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: M.M ]

10. 11. 2019. 12:26   >>  12:26

NAJVIŠI LIFT NA SVIJETU

Uz stijenu do najlepšeg pogleda na nacionalni park

Staklena kabina pruža turistima mogućnost da uživaju u pogledu na prelijepu prirodu kineskog nacionalnog parka.

Lift Bailong (Lift sto zmajeva) nalazi se u Nacionalnom parku Džangđiađie u Kini. Ovo je lift koji dostiže najveću visinu na svijetu, na otvorenom, i to 326 metara.

Lift se podiže uz liticu Vulingiuan, a kako su stranice staklene, pogled iz lifta, na zelenu površinu kojom je prekriveno područje, je nevjerovatan.

Osim što je najviši, ovo je i najteži lift na otvorenom, a izgradnja je trajala od 1.999 do 2002. godine. ovaj projekat je izazvao mnoge diskusije o bezbjednosti, ali i o prirodnoj sredini koja je postavljanjem lifta direktno narušena.

Šine uz koje se lift izdiže ugrađene su u stijenu, a do vrha je potrebno oko minut, dok je prije bilo potrebno više od sat vremena vožnje kako bi turisti uživali u pogledu na pješčane stijene koje su uvrštene na Uneskovu listu svjetske baštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније