Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, Objavila: R.P. ]

14. 11. 2019. 10:17 >> 10:20
3

31 MILION

Prodat najskuplji ručni sat ikada

Ručni sat čuvenog švajcarskog proizvođača Patek Philippe prodat je na aukciji za rekordnih 31 milion dolara. To je najskuplji ručni sat ikada prodat na aukciji.

Sat, pod imenom Grandmaster Chime 6300A-010, namJenski je napravljen da bi bio prodat na aukciji u dobrotvorne svrhe koja je u subotu održana u Ženevi.

Dvostrano kućište sata izrađeno je od nerđajućeg čelika, dok su osnove dva brojčanika napravljene od 18-okaratnog roze i crnog zlata. Na svijetlijem brojčaniku sata nalazi se natpis "Jedan jedini".

Kaiš sata, izrađen od kože aligatora, ručno je šiven.

Inače, najskuplji Patek Philippe sat, prodat je na aukciji do sada, bio je model iz 2014. godine, za koga je kupac platio 24 miliona dolara.

Novac zarađen od predmeta koji su, osim sata, prodati na subotnjoj aukciji u Ženevi, biće namijenjen za liječenje genetskih poremećaja koji izazivaju progresivnu degeneraciju mišića, javio je Si-En-En.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније