Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix.ba, Objavila: M.M.Lj. ]

09. 12. 2019. 23:34 >> 23:29

JAPAN

Noćenje u hotelu za samo dolar uz jedan uslov

Kada je 27-godiši Tetsuja Inoe počeo da vodi hotel koji je naslijedio od svoje bake u japanskom gradu Fukuoka pitao se kako može da popravi njegovo poslovanje. Inoue je došao do ideje da iskoristi internet kako bi došao do novih klijenata, ali i nove vrste prihoda.

Sada gosti Asahi Ryokan hotela plaćaju prenoćište samo jedan dolar, ali pod jednim slovom: da vaš kompletan boravak u sobi ovog hotelabude snimljen i objavljen na internetu. Na ovaj način, Inoe je privukao pažnju, a ljudi željni nečeg novog odmah su prihvatili igru.

Ipak postoje ograničenja u načinu rada live streaminga. Inoe je objasnio novinaru CNN Travela da se snima samo video zapis bez tona i zvuka kako bi gosti imali određenu dozu privatnosti. Takođe gosti mogu da isključe svjetlo kada završe s dnevnim aktivnostima, a kamera u kupatilu nema.

"Ovo je veoma stari riokan i nalazi se na jeftinijoj strani grada zbog toga mi je trebalo nešto novo, neka dodatna vrijednost o kojoj će svi pričati. Osim toga mladi danas ne brinu toliko o privatnosti", kazao je Inoe.

Do sada je četvero gostiju prihvatilo ovu ponudu. Iako sobe od dolar ne mogu doprinijeti njegovoj zaradi on se nada da će njegov YouTube kanal koji se zove One Dollar Hotel, a koji je do sada prešao hiljadu pretplatnika, uskoro skupiti 4.000 sati pregleda pa će na njemu moći da postavlja oglase i unovči ga.

Takođe na zidovima hotela postoje znakovi koji podsjećaju goste da se snimaju kako bi bili što interesantniji gostima.

Osim prilike da hiljade stranaca gledaju vaš boravak u Fukuoki, ne zaboravite da je CNN stavio Fukuoku kao jednu od obaveznih destinacija koju biste trebali posjetiti. Ovaj lijep primorski grad poznat je po svojoj nevjerovatno ukusnoj hrani. Svakog dana tu možete pojesti domaću, svježe ulovljenu ribu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније