Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavila: R.B. ]

06. 01. 2020. 21:47 >> 21:46

KAO IZ BAJKE

Austrijsko selo "okupirano" turistima zbog crtanog

Malo alpsko selo Halstat dnevno "okupira" 10.000 turista jer je bilo inspiracija za gradić iz bajke Arendel u Diznijevom animiranom filmu "Frozen".

Lokalni načelnik Aleksander Šuc preklinjao je fanove da se drže dalje od Halstata u Austriji jer se ne mogu nositi s tolikim brojem ljudi.

Nekada mirno selo s jezerom i populacijom od 780 ljudi, sada je prepuno turista koji prave selfije, koriste dronove i čak ulaze u domove stanovnika da koriste toalet, prenosi Klix.ba

Halstat se nalazi pored planinskog lanca Salckamergut i nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine od 1997. godine, ali postao je popularan nakon što je povezan s megapopularnim Diznijevim filmom "Frozen" koji je premijerno prikazan 2013. godine. Od tada ovo mjesto posjećuje hiljade turista, a većinom su iz Azije.

Mještani strahuju da će "Frozen II" koji je objavljen u novembru prošle godine uticati na još veći priliv turista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније