Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

09. 01. 2020. 21:16 >> 21:15

2019. BILA NAJTOPLIJA

Na Aljasci zabilježeno 32,2 stepena Celzijusa

Prošla godina bila je najtoplija godina na Aljasci, navodi se u vladinom izvještaju o američkoj klimi.

Prosječna temperatura na Aljasci bila je 0,1 stepen Celzijusa, što je 14 stepeni iznad dugoročnog prosjeka, navodi se u godišnjem izvještaju Nacionalnih centara za informacije o okolini Nacionalne agencije za okean i atmosferu.

Prosječne temperature na Aljasci neprestano rastu posljednjih godina, pri čemu je u četiri od posljednjih šest godina zabilježena rekordna toplota.

Prethodni rekordni prosjek na Aljasci zabilježen je 2016. godine.

U Enokridžu, najvećem gradu na Aljasci, temperatura je u julu, prvi put, dostigla 32,2 stepena Celzijusa.

Inače, SAD su u posljednjoj deceniji zabilježile vremenske i klimatske katastrofe koje su donijele 119 milijardi dolara štete, što je više nego dvostruko više od 59 milijardi, koliko je šteta iznosila u prethodnoj deceniji, navodi se u ovom izvještaju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније