Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

05. 02. 2020. 14:04 >> 14:03

VEĆ 44 GODINE

Golf najtraženiji model na evropskom tržištu

Volkswagenov (VW) Golf je 44. godinu uzastopno najtraženiji model na evropskom tržištu.

Uzdanica njemačkog proizvođača stigla je prošle godine do 458,6 hiljada kupaca širom Evrope, pokazuju rezultati koje je objavio sajt focus2move.com.

Golf je prvu poziciju zadržao uprkos padu prodaje od devet odsto u odnosu na 2018. godinu i smjeni generacija, s obzirom na to da je u oktobru predstavljen novi model, osmi od 1974. godine, kada se ovaj automobil prvi put pojavio na tržištu.

Na drugom mjestu je takođe jedan Volkswagenov model, Polo, sa 330,92 hiljade isporučena primjerka, uz pad od 12,8 odsto na godišnjem nivou, dok je treći Renault Clio, sa 302,99 hiljada prodata vozila takođe imao pad i to od čak 17,4 odsto u poređenju sa 2018, prenosi Biznis.ba.

Četvrti je još Volkswagenov SUV Tiguan, a peta Škoda Octavia.

Odličan prodajni rezultat u prošloj godini ostvarila je rumunska Dacia, koja je sa čak dva modela uspjela da se probije u top deset.

Sandero je godinu završio kao osmi, a Duster kao deseti, uz rast od skoro 20 odsto.

Lista najtraženijih modela u prošloj godini sačinjena je na osnovu podataka o prodaji iz 44 zemlje Evrope, od Portugalije na zapadu, do Rusije na istoku, a obuhvatila je i velika tržišta, kao što su Ukrajina i Turska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније