Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta, Objavila: R.B. ]

19. 02. 2020. 23:06   >>  23:08

POVUKLI SE

Hari i Megan prestaju s kraljevskim dužnostima 31. marta

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan zvanično će prestati da djeluju kao viši članovi britanske kraljevske porodice 31. marta, saopšteno je danas iz kancelarije para.

Oni više neće sprovoditi dužnosti u ime birtanske kraljice, ali taj aranžman će biti preispitan poslije 12 mjeseci.

Hari i Megan su izazvali šok kada su u januaru objavili da žele da se povuku iz kraljevskih dužnosti i da rade na tome da postanu finansijski nezavisni. U međuvremenu je napravljen dogovor sa kraljicom o njihovoj novoj ulozi.

Hari i Megan više neće koristiti nazive njegovo i njeno kraljevsko visočanstvo ali će ih zadržati, ostavljajući mogućnost da možda promijene mišljenje i vrate se kasnije.

Par koji je na dan vjenčanja dobio zvanje Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa će, kako je rekao njihov portparol, dijeliti vrijeme između Sjeverne Amerike i Velike Britanije, i dolaziće "redovno" u Britaniju gdje su zadržali dom blizu dvorca Vindzor, prenosi BBC.

Oni će se vratiti u Veliku Britaniju da prisustvuju nekim zakazanim događajima krajem ovog mjeseca. Učestvovaće u šest događaja u Velikoj Britaniji u februaru i martu, uključujući službu za Dan komonvelta, 9. marta.

Hari će zadržati vojno zvanje major, poručnik komandant i vođa eskardile, ali njegova počasna vojna zvanja biće suspendovana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније