Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 03. 2020. 19:10 >> 19:11
3

PROGLAŠEN NA SVJETSKOM TAKMIČENJU

Švajcarski grijer najbolji sir na svijetu

Švajcarski sir vrste "Grijer" najboljim na svijetu proglasio je glasanjem rekordan broja učesnika iz 26 zemalja na Svjetskom takmičenju sireva u američkoj saveznoj državi Viskonsin.

Proizvođaču pobjedničkog sira, Mihaelu Špiheru iz Berna, iz mljekare "Mauntin Dejri Fricenhaus" (Mountain Dairy Fritzenhaus), to je druga pobjeda na "Svjetskom šampionatu", jer je pobijedio i 2008. godine.

Drugoplasirani je takođe iz Švajcarske: tvrdi sir od kravljeg mlijeka "Galus Grand CRU" koji je proizvela "Hardegger Kaese AG", objavio je list "Viskonsin Stejt Džornal".

Takmičenje koje se svake druge godine održava u Medisonu, najveće je za sir, maslac i jogurt na svijetu, a počelo je u utorak s rekordnih 3.667 proizvoda kandidovanih za nagrade.

Sir je degustiralo 55 sudija, koji su tokom takmičenja, uz sir ocjenjivali još 132 kategorije mliječnih proizvoda. Sudije su bile profesionalni ocjenjivači sira, proizvođači, kao i kupci, profesori tehnologije mliječnih proizvoda i naučni istraživači iz 19 zemalja svijeta i iz 14 američkih saveznih država.

Na prethodnom takmičenju, 2018. godine, francuski tvrdi sir od ovčjeg mlijeka "Eskiru", proizveden u "Moleon Fromažeri", osvojio je najviše priznanja.

Zbog nemogućnosti da doputuju zbog novog koronavirusa, sa ovogodišnjeg takmičenja izostali su jedan sudija i 30 ljudi s jednog univerziteta u Japanu, saopštili su organizatori.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније