Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ RTS, objavila B.B. ]

23. 04. 2020. 23:49 >> 23:46

BENKSIJEVO DJELO?

"Devojka sa bisernom minđušom" dobila zaštitnu masku

Mural uličnog umjetnika Benksija "Devojka sa probušenom bubnom opnom", upotpunjen je zaštitnom maskom, u skladu sa novim okolnostima i pandemijom koronavirusa.

Djelo je inspirisano čuvenom slikom Johanesa Vermera "Devojka sa bisernom minđušom", i naslikano je 2014. godine na bočnoj strani jedne zgrade u Bristolu.

Pretpostavlja se da je Benksi sam dodao ogromnu masku muralu.

Prošle nedjelje Benksi je na nalogu na Instagramu podijelio svoje najnovije umjetničko djelo - seriju crteža s pacovima u sopstvenom kupatilu.

Napisao je: "Moja žena mrzi kada radim kod kuće."

Pravi identitet Benksija nije poznat i godinama je predmet nagađanja, ali opšte je prihvaćeno da je Bristol njegov rodni grad.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније