Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix ]

24. 11. 2020. 09:50 >> 09:55

PRESTIGAO GEJTSA

Elon Mask postao drugi najbogatiji čovjek na svijetu

Vlasnik kompanija Tesla Motors i SpaceX Elon Mask prestigao je Bila Gejtsa na Blumbergovoj listi milijardera i postao drugi najbogatiji čovjek na svijetu.

Nakon što su porasle cijene dionica kompanije Tesla neto vrijednost bogatstva Elona Maska porasla je na 128 milijardi dolara, što je dovoljno da u ovom trenutku bude drugi najbogatiji čovjek svijeta prema Blumbergovoj listi.

Mask je na početku godine na ovoj listi zauzimao 35. mjesto, ali je u međuvremenu zbog brojnih uspješnih projekata njegova vrijednost porasla za 100,3 milijarde dolara, što predstavlja rekord kada je u pitanju porast vrijednosti u jednoj godini.

Ovim rastom Elon Mask je na listi prestigao Bila Gejtesa, što će svakako predstavljati dodatnu satisfakciju Masku s obzirom na to da je nekoliko puta dolazio u sukob s američkim milijarderom i osnivačem Majkrosofta.

Prva rasprava Maska i Gejtesa odnosila se na električne automobile gdje je Maask poručio kako Bil Gejtes o njima nema pojma, a sve je kulminiralo tokom pandemije koronavirusa gdje su se takođe stajališta dvojice milijardera, kada je u pitanju odnos prema virusu, razlikovala.

Na listi najbogatijih ljudi prema Blumbergu i dalje vodi osnivač Amazona Jef Bezos. Pored Bezosa, Maska i Gejtesa, u vrhu liste milijardera nalaze se još Bernard Arnault i Mark Zakerberg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније