Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

21. 02. 2013. 14:01 >> 13:57

DIZNIJEVA ARHIVA

Jedan od najranijih crteža Mikija Mausa

Crtež Mikija Mausa nazvan 'Mikijeva zubobolja' nedavno je izvučen iz dubina Diznijeve arhive, gdje je bio skriven 74 godine.

 

Umjetnik Ferdinand Horvat oslikao je kako slavni miš proživljava najgore noćne more na putu do zubara, gdje ga plin kojim ga omamljuju prije zahvata, baca u halucinogeno stanje u kojem mu se priviđaju monstrumi u obliku zubarskih instrumenata.

Nadrealan skeč bio je dio nezavršene animacije, a prikazuje uplašenog Mikija Mausa nateklog lica i bolnog zuba kako očajnički nastoji da pobjegne svom suparniku, koji ga lovi noseći klješta, šegu i zubarsku stolicu.

Prilično tjeskobna skica nedavno je otkrivena u arhivi animacionog studija, u kojoj je bila skrivena od 1938.

Osim slike rane verzije izgleda Mikija, to je jedna od rijetkih skica u kojoj bi podjednako uživali njegov tvorac Volt Dizni i Salvador Dali.

 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније