Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ N1 ]

23. 07. 2023. 22:53 >> 22:53

UPORAN DA OBORI REKORD

Turčin na tijelo stavio 60 kilograma pčela, cilj 65

Abdulvahap Semo iz Turske, poznat i kao čovjek-pčela, sanja o tome da postavi Ginisov svjetski rekord, a u međuvremenu je pokrio svoje tijelo sa oko 60 kilograma pčela.

Turski pčelar ima za cilj da postavi novi svjetski rekord po broju pčela koje pokrivaju jednu osobu.

Semo, iz provincije Van u istočnoj Turskoj, pokušao je da dostigne Ginisov svjetski rekord koji trenutno drži Rajan Lijangming iz Kine, koji se pokrio se debelim slojem od oko 637.000 pčela teških 63,7 kilograma, prenosi RTS.

Abdulvahap Semo je, ipak, priznao da je i nekoliko puta ranije pokušavao da obori rekord, ali da je ovoga puta bilo posebno teško, jer su "pčele bile agresivne".

"Moj cilj je da dostignem 65 kilograma, i da oborim svjetski rekord. U tome će mi biti potrebna podrška", rekao je on.

U toku priprema za novi pokušaj, promoviše med proizvođača iz svoje provincije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније