Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

26. 03. 2014. 23:30   >>  23:30

BLAGO NJIMA

Kim ’šiša’ sve Korejce

Sjevernokorejski muškarci više neće morati da brinu o tome kako da se ošišaju. Odluku je, umjesto njih, donijela država.

Svi muškarci u Sjevernoj Koreji moraće da imaju istu frizuru kao i njihov vođa Kim Jong-un, prenosi BBC. Ta odluka je još prije dvije sedmice počela da važi za stanovnike Pjongjanga, a sada se proširila i na cijelu zemlju.

Sjevernokorejci koji žive izvan domovine kažu da je dotična frizura zapravo vrlo nepopularna jer je 'nose' kineski krijumčari.

Do sada su muškarci, prema direktivama vlade, mogli da biraju između 10 frizura, a žene između 18. Muškarci ovom novom odlukom više i nemaju izbora.

Nedavno je na sjevernokorejskoj javnoj televiziji bila pokrenuta i kampanja protiv duge kose. Geslo kampanje je bilo: 'Skratimo kosu u skladu sa socijalističkim načinom života'.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније