Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ RTS ]

16. 01. 2024. 08:06 >> 08:13
1

NEOBIČAN PRIZOR

Rijedak bijeli pingvin prošetao Antarktikom

Početkom januara snimljena je bijela ženka pingvina, koja pripada vrsti Gentoo, na čileanskom Antarktiku, u bazi "Gabriel Gonzales Videl".

Neobičan i redak bijeli pingvin sa leukizmom, genetskim nedostatkom koji nastaje zbog djelimičnog gubitka pigmentacije perja ili krzna, primjećen je na čileanskom Antarktiku. Perje ženke pingvina je skoro potpuno bijelo.

Ovakvi poremećaji mogu nastati kod različitih životinjskih vrsta. Leukizam se razlikuje od albinizma koji predstavlja potpuni nedostatak pigmenta“, rekao je veterinar Dijego Penaloze.

Uočena vrsta pingvina je veoma rijetka. Pošto ove ptice nemaju tipično crno-bijelo perje koje služi kao kamuflaža, prilikom lova na ribu, grabljivcima je lako da ih uoče.

Rijetku bijelu pticu snimio je fotograf Ugo Alehandro Haros Hera.

"Svakog dana vidimo nešto novo na ovoj zimi. Nas je ovde četrnaestoro. Antarktik je predivno mjesto, puno iznenađenja, a prizori su nevjerovatni“, rekao je fotograf Ugo Alehandro Haros Hera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније