Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

09. 05. 2014. 10:44 >> 10:46

ZAŠTO GA VOLIMO

Viski nije samo za zimske dane

Viski - uvijek dobrodošao, a nepravedno rezervisan uglavnom za zimske mjesece!

 

462227189

Džordž Bernard Šau opisao ga je kao tekuću sunčevu svjetlost. Džejms Džojs posebno je očaran samim činom točenja koju poistovjećuje s laganom muzikom dok se prelama po čaši. Kako izabrati dobar? Ne postoji loš viskli, postoje samo oni koji nijesu jednako dobri kao i oni drugi.

Koje je pravo vrijeme za viski?

Uvijek. Ne zanosite se stavom da se u staklenim bocama skrivaju kapi za posebne prilike koje nećemo sad prosipati. Posebna prilika je kad vi to odlučite. Bilo da vani pada kiša ili je napadao snijeg, a vi ste za upaljenim kompjuterom i poslom kojem se ne nazire kraj.

Bilo da je proljeće i vrijeme kad se većina odvažila za kratke rukave. I tada možete sjesti na malu stolicu s jastukom, prekrstiti noge i otpiti gutljaj viski nakon napornog dana. Ljeto? Sad je vrućina već toliko nesnosna da čisti viski koji lagano štipa jezične pupoljke jednostavno nije dobrodošao.

187455624

U ovom slučaju nije svetogrđe dodati mu kockicu leda ili nekoliko kapi vode što je već ritualni obred u Škotskoj ili Irskoj. Stvar je ukusa i onoga što želite postići.

Neki u potpunosti vole osjetiti medan i snažan karamelasti ukus koji se polako ali sigurno obuzima sva vaša osjetila. Nećete pogriješiti ako ga blago razrijedite i osvježite se njime za ljetnih vrućina iako je on nepravedno opšte prihvaćen kao zimsko piće.

Spojite ga s dobrom hranom. Dobitna kombinacija je nekoliko otpijenih gutljaja starijeg visikja, dok vam pod zubima pucketaju kockice tamne čokolade s narandžom. Dobro ide i u egzotična jela kao što je kari. Oni koji žele iskusiti sve njegove ukuse i mirise nek ga obavezno služe na sobnoj temperaturi, a ako u svojim vitrinama imate i čaše u obliku tulipana utisak će biti još snažniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније