Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

18. 03. 2024. 11:36 >> 11:36
Čitaj mi:

NA 96. DODJELI OSKARA

Kristofer Nolan postao je najbolje plaćeni režiser svih vremena

Kristofer Nolan postao je najbolje plaćeni režiser svih vremena nakon posljednje plate za Oppenheimera. Film iz 2023. prati priču o naučniku J. Robertu Openhajmeru, kojeg glumi Kilijan Marfi, i njegovoj ulozi u razvoju atomske bombe koja je korišćena u Drugom svjetskom ratu.

Na 96. dodjeli Oskara, 10. marta, Oppenheimer je osvojio sedam nagrada, uključujući i nagradu za najbolji film. Marfi je osvojio Oskara za najboljeg glumca, dok je Nolan osvojio dvije nagrade, uključujući i najbolju režiju.

Variety prenosi navode upućenih izvora prema kojima je Nolan zaradio nešto manje od 100 miliona dolara za režiju najvećeg prošlogodišnjeg filma. Ta brojka uključuje njegovu platu, bonus za uspješnu prodaju kinokarata, ali i nagradu za trijumf na Oskarima.

Budžet za snimanje Oppenheimera iznosio je 100 miliona dolara. Iako je to jako puno, film je zaradio nevjerovatnih 958 miliona dolara širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније