Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Glossy ]

18. 03. 2024. 11:48 >> 11:49
1
Čitaj mi:

ISTRAŽIVANJE

Koja je prosječna visina žena u Evropi?

Prema istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), prosječna visina muškarca u Evropi je 180 cm, dok je prosječna visina žene 167 cm.

 

 

Različiti faktori, kao što su socio-ekonomski i zdravstveni faktori utiču na prosječnu visinu kod oba pola, a u nastavku pogledajte kako su se rangirale evropske zemlje.

Najviše žene na svijetu su Holanđanke sa 170 centimetra prosječne visine. Svega jedan milimetar niže su žene iz Crne Gore sa 169,9. Odmah iza njih su Dankinje sa 169,4 cm.

Na četvrtom mjestu, prema pisanju "Wanna be taller", je Srbija sa 168,2 centimetra prosječne visine za žene. Odmah iza nas su Češka Republika sa 167,9 cm, a onda Litvanija sa 167,6 centimetra. Sedmo mjesto zauzimaju žene iz Bosne i Hercegovine sa 167,4 centimetra.

Žene u Sloveniji su u prosjeku visoke 167,2 cm, a Švedska i Norveška ih prate (167 cm). Hrvatice su u prosjeku visoke 166,8 centimetra, a sljedeće na listi su Njemice sa 166,1.

Među nižim nacijama su Grkinje, visoke u prosjeku oko 165 centimetra, kao i Špankinje i Francuskinje sa 162. A od njih su niže Portugalke (161,2).

Zatim, prosječna visina žena u Engleskoj je 161 što je niže od prosječne visine u Evropi. Razlog za to razlika u ishrani i ograničene fizičke aktivnosti.

Najniže žene Evrope smatraju se Italijanke čija je prosječna visina 161 centimetar, zatim Makedonke sa 160,9 centimetra, i na kraju Portugalke (sudeći prema statistici iz 2019. godine), koje su i najniže sa 160,6 centimetara visine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније