Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

P.R. [ Anadolija ]

24. 03. 2024. 16:06 >> 16:06
Čitaj mi:

Festival Holi

Građani Nepala uz ples slave dolazak proljeća

Festival Holi, drevni hinduistički festival poznat i kao "Festival boja", koji se početkom marta proslavlja širom svijeta, obilježen je u nepalskom Lakesideu u Pokhari.

Najveće proslave održavaju se u Indiji i okolnim zemljama gdje svake godine ovaj festival obilježe hiljade ljudi.

Vatrometom u bojama, kao i plesom bez prestanka, održana je proslava u čast proljeća i početka tog godišnjeg doba. Građani obučeni i našminkani u boje koje nagovještavaju proljeće slavili su kraj zime.

Prema tradicionalnom vjerovanju, ova proslava označava i konačnu pobjedu dobra nad zlom, zbog čega se Holi festival održava posljednjih dana zime.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније