Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

09. 05. 2024. 14:45 >> 14:45

BOGATA BIOGRAFIJA

Ko je voditeljka Evrovizije Malin Akerman? 

Prvo veče scensko-muzičkog spektakla Evrovizije u Malmeu u Švedskoj vodile su dvije voditeljke – Malin Akerman i Petra Mede.

 


I dok je Petra po treći put zadužena za vođenje ovog programa, Malin se premijerno pojavila u ovoj ulozi i odmah zaintrigirala publiku.

Ona je rođena u Stokholmu, odrasla je u Kanadi, a trenutno živi u Los Anđelesu sa svojom porodicom. Poznata je po ulogama u svjetski hvaljenim serijama „Billions“, „Entourage“ i „The Comeback“, kao i u filmovima „The Heartbreak Kid“ i „Watchmen“. Dijelila je kadrove sa Tomom Kruzom, Dženifer Aniston, Sandrom Bulok…. U Švedskoj je popularna i zbog mjuzikla „Piece of my heart“, gdje je pokazala i pjevački talenat, prenosi Zadovoljna.rs.

„Ne mogu stvarno da opišem svoja osjećanja u vezi sa Evrovizijom. Veoma sam ubuđena i pomalo nervozna, ali na pozitivan način. Oduvijek sam voljela Evroviziju i biti dio ovog fantastičnog šoua sa Petrom je ostvarenje sna. Pored toga, Petra je jedna od naduhovitijih žena koje sam ikada srela“, rekla je Malin.

I iako je publika već odlično zna kao glumicu, malo su poznati zanimljivi detalji iz njenog života.

Govori četiri jezika
Malin Akerman tečno govori engleski, švedski, francuski i španski jezik, prije svega zahvaljujući tome što je Šveđanka koja je dugo živjela u Kanadi.

Postala je američka državljanka 2018. godine i sama je nastavila da uči francuski i španski jezik. Slijedeći mamu, njen mladi sin Sebastijan već govori italijanski, švedski i engleski. A zbog te ljubavi prema jezicima Malin ima širom otvorena vrata za različite uloge.

Bila pjevačica u rok bendu
Početkom 2000-ih Malin Akerman je pokazala svoje muzičke talente kao vodeći vokal alternativnog rok benda The Petalstones. Ranije je ovaj bend bio poznat kao Ozono, a na njihovom albumu iz 2005. Stung bile su popularne pjesme „Calling your Name“, „Poison“ i „Take It or Leave It“.

Takmičila se kao nacionalna klizačica
Prije nego što je nastavila karijeru u svijetu zabave, Malin Akerman je posvetila značajan dio svog života umjetničkom klizanju. Čak deset godina takmičila se na nacionalnom nivou u ovom zahtjevnom sportu. Strastveno se i posvećeno usavršavala, ali na kraju ipak je otišla drugim putem.

Izmakla joj je uloga u hit seriji The Hot Chick
Putovanje Malin Akerman u svijet glume počelo je audicijom za ulogu u popularnoj komediji „The Hot Chick“. Međutim, uprkos njenim naporima, uloga je na kraju pripala Rejčel Mekadams.

Iako je to možda bila propuštena prilika za Malin, to iskustvo je označilo početak njene glumačke karijere i upoznavanje sa konkurentskom prirodom industrije.

Ima disleksiju
Malin Akerman ima disleksiju – poremećaj učenja koji utiče na sposobnost čitanja i pisanja. To joj je bilo izazov tokom karijere i imala je strah da će zamucati na javnom nastupu baš kad ne treba, ali ona sve to uspijeva da prevaziđe jer se dobro priprema unaprijed.

Od velike pomoći su joj improvizovane scene jer tako može da manje pamti određen tekst. Zbog toga najbolje sarađuje sa režiserima koji su fleksibilni i koji ne zahtijevaju od glumaca da se tačno u riječ drže scenarija.

Želi da se skrasi u Africi
Afrika ima posebno mjesto u srcu Malin Akerman i želja joj je da se jednog dana, kad dođe vrijeme za penziju, odseli baš tamo. Privlače je divni pejzaži, bogata kultura i divlji život koji oduzima dah.

Malin zamišlja budućnost u kojoj može da se uroni u ljepotu i spokoj koji Afrika nudi. Za nju je Afrika pravo bjekstvo, mjesto gdje može da pronađe utjehu i iskusi toplinu i gostoprimstvo lokalnpg stanovništva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније