Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

13. 03. 2013. 09:01 >> 08:54

IPAK SE SJETIO

Nakon 69 godina, vratio knjigu biblioteci

Jedan Estonac vratio biblioteci knjigu koju je pozajmio prije skoro sedam decenija, a kao glavni razlog za ovako dugo kašnjenje naveo je bombardovanje tokom Drugog svjetskog rata, u kojem je zgrada biblioteke teško oštećena.

85-godišnji muškarac vratio je knjigu koju je uzeo 7. marta 1944. godine, u doba kada je Estonija bila pod nacističkom okupacijom, saopštila je predstavnica Centralne biblioteke u Talinu.

Prilikom vraćanja knjige, vremešni čitalac se izvinio zbog kašnjenja i ponudio da plati kaznu, što je biblioteka odbila. 

Knjiga - roman estonskog pisca Eduarda Vilde, još uvijek je imala žig biblioteke i serijski broj što je omogućilo njenu identifikaciju. 

Nedavno je i jedan Britanac vratio knjigu u biblioteku nakon pola vijeka. Pošto je prekoračio rok za vraćanje za čitavih 51 godinu, 60-godišnji Dejvid Blek trebalo je da plati gotovo 3.500 eura kazne, ali je, na njegovu veliku sreću, amnestiran.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније